نحوه تشخیص زعفران مرغوب هنگام خرید زعفران به چه صورت است؟ تقریبا می توان گفت که تمامی مردم جهان از زعفران استفاده می کنند. زعفران آنقدر خواص زیادی برای بدن دارد، که بسیاری از سودجو ها با استفاده از روش های مختلف اقدام به درست کردن زعفران تفلبی کرده و در بازار به قیمت پایین به فروش می گذارند.
در ادامه این مقاله نحوه تشخیص زعفران مرغوب هنگام خرید را به شما به صورت کامل آموزش خواهیم داد.
نحوه تشخیص زعفران مروغوب و اصل
تمامی افراد می توانند،با استفاده از روش هایی که در ادامه به شما توضیح می دهیم، اقدام به خرید زعفران اصل و مرغوب کنند.
تمامی مردم با استفاده از :
- بو
- عطر
- طعم
- شکل
- رنگ
زعفران، می توانند زعفران اصل و مرغوب را تشخیص دهند.
بسیاری از افراد در این باور هستند، که با هزینه کم اقدام به خرید زعفران اصل و مرغوب کنند. اما این نکته را باید بدانید که بالا بودن قیمت زعفران نشان دهنده بالا بودن کیفیت آن زعفران نیست. همچنین پایین بودن قیمت زعفران هم نشان دهنده اصل بودن آن زعفران نخواهد بود.
یکی از مهم ترین قسمت های زعفران، کلاله زعفران به حساب می آید. کلاله زعفران معمولا دارای شکلی شیپوری رنگ می باشد. اگر به کلاله زعفران کمی بیشتر دقت کنید، متوجه می شوید که هرچه به انتهای کلاله زعفران نزدیک شوید، رنگ کلاله روشن تر می شود.
بسیاری از افراد سودجو، ریشه زعفران را با استفاده از رنگ های شیمیایی به رنگ کلاله زعفران در می آورند، و به اسم زعفران مرغوب به افراد می فروشند. یکی دیگر از روش هایی که می توانید زعفران مروغوب را تشخیص دهید، تشخیص زعفران اصل با آب سرد است که در مقاله ای مجزا این موضوع را به شما توضیح داده ایم.
1)تشخیص زعفران مروغوب با استفاده از شکل
یکی از راه های شخیص انواع زعفران از طریق شکل زعفران است. اما افراد سودجو برای جلوگیری از تشخیص زعفران مروغوب از طریق شکل زعفران راهکار های پیدا کرده اند.
به این صورت که به دلیل شبیه بودن کلاله زعفران و کلاله ذرت، افراد سود جوب با استفاده از رنگ های شیمیای کلاله ذرت را همانند زعفران کرده، و به فروش می گذارند.
به همین دلیل استفاده از تشخیص زعفران اصل از طریق شکل، ممکن است که افراد را دچار خطا کند. اما با این حال شکل ظاهری زعفران اصل،شیپوری شکل است.
اگر هنوز نمیدانید، که یک مثقال زعفران چند گرم است، بر روی لینک کلیک کنید.
2)تشخیص زعفران مروغوب به وسیله رنک، بو و مزه
یکی دیگر از روش های تشخیص زعفران مرغوب بوی زعفران است. بوی زعفران یکی از اصلیترین و مهمترین معیارهای تشخیص کیفیت آن است. زعفران مرغوب دارای بوی قوی، خوشایند و شیرینی شبیه به بوی عسل و یونجه تازه است.
برای تست بوی زعفران باید؛
- مقداری از رشتههای زعفران را در دست بگیرید و آنها را بمالید.
- به بوی زعفران دقت کنید. زعفران اصل و مرغوب بویی بسیار قوی و دلنشین دارد.
زعفران تقلبی یا زعفران کمکیفیت معمولاً بوی ضعیفتر یا ناخوشایند دارد و بوی آن به سرعت از بین میرود. مزه زعفران نیز یکی دیگر از نشانههای مهم برای تشخیص زعفران مروغوب است. زعفران مرغوب دارای مزهای تلخ و گس است.
برای تست مزه زعفران باید:
- یک رشته زعفران را در دهان خود قرار دهید و مزه آن را حس کنید.
- زعفران مرغوب باید طعمی تلخ و کمی گس داشته باشد.
زعفران تقلبی یا زعفران کمکیفیت ممکن است مزهای شیرین یا بدون طعم داشته باشد که نشاندهنده عدم خلوص آن است.
رنگ زعفران یکی از بارزترین ویژگیهای آن است که به راحتی قابل تشخیص است. زعفران مرغوب دارای رنگ قرمز روشن و یکنواخت است.
برای تست رنگ زعفران باید:
- چند رشته زعفران را در یک لیوان آب گرم قرار دهید.
- زعفران مرغوب باید به سرعت رنگ زرد طلایی و شفاف به آب بدهد.
زعفران تقلبی ممکن است رنگ قرمز یا نارنجی به آب بدهد و رنگدهی آن کندتر باشد.
جدول ویژگیهای زعفران مرغوب از نظر بو،مزه و رنگ
معیار | زعفران مرغوب | زعفران تقلبی |
---|---|---|
بو | بوی قوی، خوشایند و شبیه به عسل و یونجه تازه | بوی ضعیف یا ناخوشایند |
مزه | تلخ و گس | شیرین یا بدون طعم |
رنگ | قرمز روشن و یکنواخت | قرمز تیره یا با لکههای سفید و زرد |
3)تشخیص زعفران مرغوب با استفاده از مواد مختلف
یکی دیگر از روش هایی که با استفاده از آن می توانید زعفران خود را تشخیص دهید که مرغوب است یا خیر. استفاده از مواد مختلف است.برای مثال بعد از خرید زعفران نیاز است که شما بنزین یا گازوئیل را برداشته و زعفران را به داخل آن ها بریزید. اگر زعفران از خودش رنگ پس نداد آن زعفران اصل است.
اما اگر بلا فاصله بعد از اضافه کردن زعفران به داخل گازوئیل زعفران از خودش رنگ پس داد آن زعفران تقلبی بوده و استفاده از آن به هیچ عنوان پیشنهاد نخواهد شد.
جدول روشهای تشخیص زعفران مرغوب
برای بهتر متوجه شدن تشخیص زعفران مرغوب یک جدول برای شما تهیه کرده ایم که با استفاده از آن به راحتی می توانید اقدام به تشخیص زعفران مرغوب کنید.
روش | توضیحات |
---|
بررسی ویژگیهای ظاهری | رنگ قرمز روشن، شکل بلند و شیپوری، بافت خشک و شکننده |
تست آب گرم | رنگدهی سریع به رنگ زرد طلایی، بوی خوشایند |
مزه | مزه تلخ و گس |
بو | بوی قوی و خوشایند شبیه عسل و یونجه تازه |
تست اسپکتروفتومتری | اندازهگیری رنگدانههای کروکین، پیکروکروسین و سافرانال |
تست میکروسکوپی | بررسی ساختار سلولی زیر میکروسکوپ |
تست شیمیایی | واکنش با محلولهای شیمیایی خاص مانند کلرورریک |